Jogurt dodáva cestu sviežosť a slivky zase plnú chuť.
.
.
Môžete ich samozrejme zameniť za akékoľvek iné vhodné ovocie. Záleží na sezóne.
Suroviny:
200g hladkej múky
75g polohrubej múky
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
100g cukru krupice
2 vajcia
100ml olivového oleja (menej výraznej chuti)
250ml bieleho jogurtu (s obsahom okolo 3,5% tuku)
320g sliviek
2 polievkové lyžice hnedého cukru
Postup:
Predhrejte rúru na 180 ° C. Slivky vykôstkujte a nakrájajte na malé kúsky. Vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a cukor. V druhej miske premiešajte olej, vajcia a jogurt a pridajte k predošlej zmesi. Pomaly zľahka miešajte, až sa úplne spoja, ale v zmesi by mal zostať vzduch, aby neboli muffiny tuhé. Opatrne primiešajte slivky a zmes naplňte do formičiek na muffiny vyložených papierom na pečenie. Mala by podľa veľkosti formičiek vyjsť na 8-10 muffinov. Na povrchu ich ešte jemne poprášte hnedým cukrom a pečte približne 15 minút.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|