Pesto je husté pyré pôvodom zo slnečného Talianska, ktoré sa používa na dochutenie jedál, napríklad cestovín alebo studených šalátov.
.
.
Či už máte bazalku na bylinkovej záhradke alebo len v pár kvetináčoch za oknom, skúste si z nej pripraviť skvelú talianskú delikatesu.
Suroviny na 3 poháre po 200 ml:
hrsť píniových orieškov
4 menšie cibule
100 g jemne nasekanej čerstvej bazalky
50 g nastrúhaného parmezánu
200 ml extra panenského olivového oleja
2 zarovnané lyžičky soli
2 strúčiky cesnaku
lyžice teplej vody
vrchovatá lyžička Pomôcky na konzervovanie Dr. Oetker
trochu olivového oleja na pokvapkanie
Postup:
Píniové oriešky vložíme do igelitového vrecka a valčekom rozdrvíme, cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Oriešky, cibuľu, bazalku, nastrúhaný parmezán, olej, soľ a strúčiky cesnaku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. V lyžici teplej vody rozmiešame pomôcku na konzervovanie, vmiešame do pesta a hotovou zmesou naplníme poháre. Hladinu pesta pokvapkáme olivovým olejom a ihneď uzavrieme viečkom. Poháre s pestom uchovávame na chladnom a tmavom mieste.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|