.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Pravé bazalkové pesto recept

  • PDF
737
Like!

prave-bazalkove-pesto-recept

Pesto je husté pyré pôvodom zo slnečného Talianska, ktoré sa používa na dochutenie jedál, napríklad cestovín alebo studených šalátov.

.

.

Či už máte bazalku na bylinkovej záhradke alebo len v pár kvetináčoch za oknom, skúste si z nej pripraviť skvelú talianskú delikatesu.

Suroviny na 3 poháre po 200 ml:

hrsť píniových orieškov

4 menšie cibule

100 g jemne nasekanej čerstvej bazalky

50 g nastrúhaného parmezánu

200 ml extra panenského olivového oleja

2 zarovnané lyžičky soli

2 strúčiky cesnaku

lyžice teplej vody

vrchovatá lyžička Pomôcky na konzervovanie Dr. Oetker

trochu olivového oleja na pokvapkanie

Postup:

Píniové oriešky vložíme do igelitového vrecka a valčekom rozdrvíme, cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Oriešky, cibuľu, bazalku, nastrúhaný parmezán, olej, soľ a strúčiky cesnaku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. V lyžici teplej vody rozmiešame pomôcku na konzervovanie, vmiešame do pesta a hotovou zmesou naplníme poháre. Hladinu pesta pokvapkáme olivovým olejom a ihneď uzavrieme viečkom. Poháre s pestom uchovávame na chladnom a tmavom mieste.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com