1049
Like!Chutný domáci džem na chlieb.
.
.
Suroviny:
1 kg broskýň
2 citróny
želírovací cukor v pomere 2: 1 (na 1 kg ovocia 500 g želírovacieho cukru)
2 lyžice marhuľového likéru
Postup:
Broskyne na chvíľu ponoríme do vriacej vody, ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a vykôstkujte. Nakrájajte na kúsky a dajte do hrnca. Citróny vyžmýkajte a šťavu pridajte k broskyniam. Pridajte želírovací cukor a nechajte stáť asi 4 hodiny pri izbovej teplote. Broskyne za stáleho miešania priveďte do varu a varte ešte asi 3 minúty. Nakoniec pridajte marhuľový likér. Ak je potreba, zoberte penu a horúci džem plňte do pohárov až po okraj. Uzavrite, postavte vrchnákom dolu, kým džem nevychladne.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|