.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Broskyňovo marhuľový džem

  • PDF
767
Like!

broskynovo-marhulovy-dzem-recept

Chutný domáci džem na chlieb.

.

.

Suroviny:

1 kg broskýň

2 citróny

želírovací cukor v pomere 2: 1 (na 1 kg ovocia 500 g želírovacieho cukru)

2 lyžice marhuľového likéru

 

Postup:

Broskyne na chvíľu ponoríme do vriacej vody, ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a vykôstkujte. Nakrájajte na kúsky a dajte do hrnca. Citróny vyžmýkajte a šťavu pridajte k broskyniam. Pridajte želírovací cukor a nechajte stáť asi 4 hodiny pri izbovej teplote. Broskyne za stáleho miešania priveďte do varu a varte ešte asi 3 minúty. Nakoniec pridajte marhuľový likér. Ak je potreba, zoberte penu a horúci džem plňte do pohárov až po okraj. Uzavrite, postavte vrchnákom dolu, kým džem nevychladne.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com