Spravíme si lievancový deň a lievancová vôňa nás ihneď prenesie do vidieckej chalupy.
Najchutnejšie sú tie posypané cukrom a škoricou, ale fantázii sa medze nekladú. My si občas doprajeme skvelé s lekvárom a mäkkým tvarohom, alebo s kyslou smotanou a čučoriedkami, ale aj s banánom nakrájaným na kolieska a podobne. Čučoriedky sa dajú zohnať aj v zime v nákupných centrách.
Lievance sú ideálne ako sladký obed, dezert ku kávičke, alebo ľahká večera.
Potrebujeme Suroviny:
200 g hladkej alebo polohrubej múky
250 ml mlieka
50 ml kefíru
1/2 prášku do pečiva
1 vajce
štipku soli
1 lyžicu masla
300 g čučoriedok
maslo na smaženie
javorový sirup
.
.
Príprava Postup:
V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte štipku soli.
V mlieku a kefíre rozšľahajte vajcia a pridajte ich k múke.
Premiešajte, pridajte rozpustené maslo ešte raz dobre premiešajte. Nakoniec do cesta dajte polovicu čučoriedok. Na panvici na lievance, pečieme jemne na masle z oboch strán do zlatista. A máme hotovo.
Dobrú chuť!
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|