Chuťovka k pivu, alebo k vínu.
Suroviny:
4 plesňové syry typu hermelín alebo camembert
2 lyžice nakladanej červenej kapie
2 cibule
hrsť jemne nakrájanej surovej kapusty
chilli pasta
1 lyžica nakladaného zeleného korenia
čerstvé bylinky (bazalka, tymian, rozmarín, oregano, saturejka)
podľa chuti nakladané feferónky
asi 300 ml kvalitného oleja
Postup:
Syry pozdĺžne rozrežte, ale nedokrojte. Vnútro každého syra potrite trochou chilli pasty a naplňte nakrájanou kapustou, kapiou a kolieskami cibule. Syry naukladajte do širšieho pollitrového pohára, pridajte bylinky, nakladané zelené korenie a feferónky. Všetko zalejte olejom, tak aby syry boli potopené. Pohár dobre uzavrite a nechajte stáť pri izbovej teplote 2 dni. Potom syry buď zjedzte, alebo ich uložte do chladničky.
Syr podávajte na liste hlávkového šalátu s čerstvým tmavým chlebom. Kto nemá rád ostré feferónky, môže ich nahradiť sladkokyslými baraními rohmi.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|