.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Nakladaný pikantný syr

  • PDF
1023
Like!

nakladany-syr

Chuťovka k pivu, alebo k vínu.

Suroviny:

4 plesňové syry typu hermelín alebo camembert

2 lyžice nakladanej červenej kapie

2 cibule

hrsť jemne nakrájanej surovej kapusty

chilli pasta

1 lyžica nakladaného zeleného korenia

čerstvé bylinky (bazalka, tymian, rozmarín, oregano, saturejka)

podľa chuti nakladané feferónky

asi 300 ml kvalitného oleja

Postup:

Syry pozdĺžne rozrežte, ale nedokrojte. Vnútro každého syra potrite trochou chilli pasty a naplňte nakrájanou kapustou, kapiou a kolieskami cibule. Syry naukladajte do širšieho pollitrového pohára, pridajte bylinky, nakladané zelené korenie a feferónky. Všetko zalejte olejom, tak aby syry boli potopené. Pohár dobre uzavrite a nechajte stáť pri izbovej teplote 2 dni. Potom syry buď zjedzte, alebo ich uložte do chladničky.

Syr podávajte na liste hlávkového šalátu s čerstvým tmavým chlebom. Kto nemá rád ostré feferónky, môže ich nahradiť sladkokyslými baraními rohmi.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com