Sezona šťavnatých jahôd je tu. Čerstvé sú skvelé, ale môžete si ich zavariť a vychutnať aj cez zimu.
Suroviny na 15 pohárov po 220 ml:
2 kg menších pevných jahôd
2 kg krupicového cukru
Postup:
Jahody očistíme, umyjeme pod tečúcou vodou a potom ich necháme rozložené na suchej čistej utierke uschnúť. Plody dávame po vrstvách do menších zaváracich pohárov a každú vrstvu posypeme krupicovým cukrom. Poháre naplníme pod okraj, trochu ich stlačíme, potom hrdlo pohára utrieme handričkou s kvapkou liehu, uzavrieme viečkom a sterilizujeme v zaváracom hrnci pri teplote 80 ° C približne 15 minút. Horúce kompóty vyberieme na suchú utierku a necháme vychladnúť. Potom ich skladujeme na suchom tmavom mieste.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|