1610
Like!Domáci dezert za päť minút: Stačia piškóty, krém a ovocie
Suroviny na 3 porcie:
200 g čokolády na varenie
1 lyžica mlieka
250 ml smotany na šľahanie
4 lyžice práškového cukru
150 g umytých jahôd
2 lyžice drvených orieškov alebo piškótov
čokoládový topping
pár lístkov mäty alebo bazalky
Postup
V hrnci necháme rozpustiť čokoládu s mliekom, z hmoty urobíme okrúhle placky na potravinovom papieri alebo alobale a necháme ich stuhnúť v chladničke. Smotanu vyšľaháme s cukrom, jahody pokrájame. Na dezertné tanieriky vrstvíme placky, smotanu a jahody, hotový dezert prizdobíme toppingom, orieškami a lístkami z byliniek, ihneď podávame.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|