.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Guláš z bravčového mäsa

  • PDF
1181
Like!

bravcovy-gulas-z-jedneho-hrnca

Uvarte si obed z jedného hrnca. Skúste si pripraviť tradičný eintopf z bravčového mäsa.

Suroviny pre 4 osoby:

3 kg bravčového mäsa

150 g slaniny

2 papriky

2 paradajky

1 cibuľa

600 g zemiakov

200 ml červeného vína

olej

maslo

petržlenová vnať

rasca

majorán

soľ a korenie

Postup:

Bravčové mäso si umyte, nakrájajte na kocky, osoľte a okoreňte. Potom ho vložte do misky, premiešajte s 3 lyžicami oleja a nechajte chvíľu odležať v chlade. Oškrabte zemiaky, osoľte ich, pokmínujte a dajte variť. Po dovarení z nich zlejte vodu a odložte ich bokom. Mäso vyberte z chladničky a orestujte ho na oleji spolu s nasekanou cibuľou a na kocky nakrájanou slaninou. Pridajte nakrájané paradajky, papriky a prilejte víno . Všetko duste pod pokrievkou do úplného zmäknutia mäsa. Pridate zemiaky a premiešajte, spolu všetko na miernom ohni povarte. Tesne predtým, než budete jedlo podávať, pridajte do hrnca plátok masla a nechajte ho rozpustiť. Na záver pokrm posypte čerstvou petržlenovou vňaťou .

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com