.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Jemná domáca paštéta recept

  • PDF
1094
Like!

domaca-pasteta

Mate chuť na pravú paštétu?

Suroviny:

200 g kuracích drobkov

150 g kuracej pečene

300 g mäsitého bravčového boku

1 - 2 vajcia

3 lyžice hladkej múky

trošku strúhanky

šalotka

2 lyžice olivového oleja

2 lyžice portského vína

štipka mletého muškátového orieška

zmes korenia na paštétu

lyžica naloženého zeleného korenia

soľ

Postup:

Očistené drobky povaríme vo vode s nadrobno pokrájaným bravčovým mäsom, scedíme a všetko pomelieme na mäsovom mlynčeku. Nadrobno nasekanú šalotku speníme na oleji, pridáme očistené pečienky, orestujeme zo všetkých strán a krátko podusíme. Pomletú zmes zmiešame s pečienkou, pridáme vajce, múku a strúhanku tak, aby vznikla hustejšia hmota, ktorú ochutíme korením, orieškom, vínom a soľou. Zmesou naplníme zapekaciu nádobu, zakryjeme alobalom vložíme do väčšieho pekáča s trochou vody. Pečieme v rúre pri teplote 175 ° C približne 30 minút. Paštétu necháme vychladnúť. Po vychladnutí skladujeme v chladničke. Vydrží zhruba 10 dní.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com