Chutný vývar z cibule, ktorý pripravíte za pár minút
Suroviny:
500 ml čierneho piva, 400 g cibule, olej, 1 lyžicu masla,
3 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku cukru, 800 ml vývaru,
soľ, mleté čierne korenie, štipku drvenej rasce
1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Cibuľu si olúpte a nakrájajte na kolieska, strúčiky cesnaku prelisujeme. V hrnci nechajte rozpustiť maslo, pridajte trochu oleja a cibuľu s cesnakom orestujte. Pridajte cukor a cibuľovú zmes nechajte skaramelizovať. Do hrnca prilejte pivo, vývar, rascu a varte asi 15 minút. Nakoniec podľa potreby polievku osoľte a okoreňte. Na tanieri ju potom dozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a do každého taniera pridajte chlebové krutóny.
.
ODPORÚČAME:
Vaječná pomazánka s cottage syrom
tags: cibulacka recept cibulova polievka
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|