.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Upečte si tradičné kysnuté buchty

  • PDF
1160
Like!

prave-buchty-recept

Naplniť ich môžete tým, na čo máte chuť.

Suroviny:

20 g droždia

250 ml mlieka

60 g práškového cukru

250 g polohrubej múky

250 g hladkej múky

2 žĺtky

60 g masla

šťava a kôra z 1 citróna

1 lyžica rumu

štipka soli

80 g masla na vymastenie pekáča a potretie buchiet

môže byť aj palmarín, hera ...

práškový cukor na posypanie

Postup:

Droždie rozmiešajte v časti vlažného mlieka s lyžičkou cukru, hladkej múky a nechajte nakysnúť. Do misy preosejte múku, pridajte kvások, žĺtky rozšľahané vo zvyšnom mlieku, cukor a rozohriate maslo. Pridajte citrónovú kôru a šťavu, rum, soľ a vypracujte vláčne cesto, ktoré nechajte v teple asi hodinu kysnúť, aby zväčšilo svoj objem. Potom z neho lyžicou odkrajujte rovnako veľké kúsky, ktoré vytvarujte na placky, do stredu dajte náplň - tvarohovú , makovú alebo lekvárovú, okraje spojte a cesto sformujte do tvaru buchty. Kúsky pokladajte do maslom vymasteného pekáča. Každú potrite troškou masla, aby sa pri pečení nezlepili. Buchty nechajte pred pečením ešte 20 minút vykysnúť, potom ich dajte do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečte dozlatista. Hotové posypte cukrom, predtým ich ešte môžete potrieť zmesou rumu a sladkej smotany. Dobrú chuť

ODPORÚČAME:

Záhorácka fazuľová polievka s rezancami

Šunkovo syrové koláčiky

Trhanec sladká dobrota s lesným ovocím

Mrkvová krémová polievka s kyslou smotanou

Cestovinová pizza

tags: upecte si tradicne kysnute buchty

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com