Máte radi dezerty, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku? Potom sa vám bude chutiť tradičný americký cheesecake.
Suroviny:
250 g BeBe sušienok, 125 g masla,
600 g krémového syra - ricottu môžete nahradiť Lučinou, žervé alebo tučným tvarohom
250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička citrónovej šťavy
3 vajcia, 2 kyslé smotany, šľahačka, jahody
Postup:
Sušienky nadrvte a pridajte k nim do misky mäkké maslo. Urobte cesto. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, naň dajte sušienkovú hmotu a nechajte vychladiť v chladničke. Syr, alebo tvaroh vyšľaháme s cukrom, s jednou kyslou smotanou a citrónovou šťavou. Nakoniec pridajte vajcia a nalejte do formy. Pečte v rúre vyhriatej na 200 ° C a po štvrť hodine znížte teplotu na polovicu. Pečte dvadsať minút a rúru neotvárajte. Potom rúru vypnite a pootvorte dvierka, aby tortu chladla postupne. Ak už vychladne, prikryte ju alobalom a uložte na 12 hodín do chladu, aby sa odležala. Podávajte ho ozdobený kyslou smotanou alebo šľahačkou s jahodami.
ODPORÚČAME:
Banánové jednohubky, Banány v čokoláde s lentilkami
Jahodové kanapky, jahody so syrom
Palacinková zmrzlina na detskú párty
Krémová parížska torta, Paris cake
tags: recept na lahodny sladky cheesecake
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|