.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Špenát z čerstvých listov, čo dnes uvariť, špenát s volským okom

  • PDF
1131
Like!

cerstvy-spenat-volske-oko

Chutný recept čerstvý listový špenát s volským okom

Suroviny:

750 - 1000 g listový špenát, zemiaky, 4 ks vajcia,

3 strúčiky cesnaku, 1 ks cibuľa, 1 žĺtok, smotana,

mleté čierne korenie, soľ

Na zápražku: 50 g maslo, 2 lyžice hladkej múky, 1/2 hrnčeka mlieka

2 lyžice strúhanka

Postup:

Zelený baby špenát si najprv dôkladne premyjeme vo vode a necháme v sitku odkvapkať.

Cibuľu si nakrájame na kúsky.

Pripravený špenát taktiež jemne nasekáme na doske.

cerstvy-listovy-spenat

Na masle speníme nakrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Potom k nej pridáme nasekaný špenát a posolíme.

Zalejeme vodou tak, aby bol špenát ponorený vo vode a za občasného premiešania dusíme, až kým nám špenát nezmäkne.

uvarit-cerstvy-spenat-volske-oko

Pripravíme si zápražku: maslo rozpustíme na panvici, pridáme hladkú múku a smažíme, až múka zružovie.

Horúcu zápražku rozšľaháme v mlieku a nalejeme ju do poduseného špenátu .

Pridáme rozdrvený cesnak so soľou, potom smotanu a na zahustenie trochu strúhanky.

Za mierneho varu miešame až do zhustnutia. Vmiešame žĺtok, nakoniec špenát rozmixujeme.

Dusený špenát môžeme dochutiť i korením a prípadne podľa chuti prisoliť.

spenat-recept

Zemiaky si očistíme nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do vody spolu so soľou. Keď sú mäkké, scedíme ich a môžme nakladať na tanier.

Volské oká si usmažíme na trošku oleja. Môžme použiť aj varené vajíčka.

Špenát je vhodnou prílohou k pečenému mäsu, alebo s pečenými zemiakmi a zemiakovými knedľami, chutné jedlo s volským okom.

ODPORÚČAME:

Šošovicová polievka

Jednoduchý krémeš s čokoládou

Pečené jaternice so zemiakmi

Miešaný šalát s ovčím syrom

Spišské pirohy s bryndzovou plnkou

tags: spenat z cerstvych listov co dnes uvarit spenat s volskym okom

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com