.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Slepačia polievka s drobkami

  • PDF
1085
Like!

kuracia-polievka

Tradičná záhorácka polievka, drobky namiesto rezancov.

Suroviny:

¾ litra vody

lyžica soli

kavová lyzička vegety

4 mrkvy

pol zelera

pol petržlenu

1 cibuľa

4 ks nove cele korenie

sliepka, alebo kura - chrbát, krk a iné

slepačí bujón

Postup:

Do veľkého hrnca dáme vodu tak do troch štvrtín. Pridáme kuracie kúsky, alebo sliepku, potom lyžicu soli, 4 ks nové celé korenie. Očistíme si cibuľu a pridáme ju aj so šupkou do hrnca, zeleninu 4 mrkvy , 1 zeler a petržlen  si nakrájame na podlhovasté kúsky a dáme variť na miernom ohni. Pri varení sa zo začiatku vytvárajú také šumy - hnedé kúsky, tie všetky vyberieme s lyžicou a varíme asi hodinu. Skúsime či je mäso a zelenina mäkká, ak áno kuracie mäso vytiahneme a oberieme z kostí, vrátime do polievky. Pred dovarením pridáme 1 kávovu lyžičku vegety a nakoniec 1 slepačí bujón. Ochutnáme a podla chuti prisolíme, väčšinou nie je treba.

Ako pripraviť drobky

Na dosku si rozsypeme trošku krupice, urobíme kopček s jamkou a doprostred rozbijeme jedno vajce. Príborovým nožom spojíme vajce s krupicou, vznikne nám cestíčko, ktoré nastrúhame na strúhadle. Z uvarenej polievky si odoberieme trochu vody a pripravené drobky v inom hrnci ňou zalejeme a necháme chvíľu prevrieť.

.

ODPORÚČAME:

Sýte mäso pod cibuľou

Mexický guláš so syrom

Kakaovo vanilková bábovka

Pudingoše výborné koláče s pudingom

Reďkovková pomazánka s pažítkou

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com