.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Zemiakové guľky s údeným mäsom

  • PDF
1208
Like!

zemiakove-gulky-s-udenym-masom

Sýte chutné jedlo

Suroviny ( pre 4 osoby ) :

750 g uvarených studených zemiakov, 100 g krupica, lyžička soli, 1 vajce, 250 g hrubej múky - môže byť aj polohrubá múka,

200 g jemné nakrájané varené údené mäso, 1 veľká cibuľa, 150 g masla

Postup :

Zemiaky si uvarte v šupke deň dopredu, na ďalší deň ich ošúpte, nastrúhajte na jemnom strúhadle, dajte na dosku prisypte múku, krupicu, lyžičku soli, zmes premiešajte, vytvorte si jamku a rozbite do nej vajcia, tak ako to robili naše babičky. Ručne spracujte hustejšie cesto, rozdeľte ho na rovnako veľké kúsky a z každého vyvaľkajte okrúhle cesto a rozdeľte si ho na menšie časti, doprostred dajte trochu pokrájaného mäsa, urobte guľku a uvarte v osolenej vode zhruba 6 minút. Guľky sú hotové, akonáhle vyplávajú na hladinu . Na masle osmažte dozlata pokrájanú cibuľku a polejte ňou pripravené pirohy.

Pridať môžete aj varenú, alebo surovú kyslú kapustu.

Ak je cesto moc riedke, pridajte trošku múky. Pracujte rýchlo, zemiakové cesto rýchlo redne, guľky by sa mohli rozvariť.

ODPORÚČAME:

Lekvárové taštičky, slivkové pirohy

Budapeštianska bryndzová a vajíčková nátierka

Kuracie prsia s taveným syrom

Makové a orechové kysnuté koláče

Strapačky s kyslou kapustou domáce záhorácke

tags: zemiakove gulky s udenym masom

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com