.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Kvitnúca cibuľa recept

  • PDF
1316
Like!

kvitnuca-cibula

Zaujímavá chuťovka z cibule na každú oslavu. Rozrežieme ju tak, aby vyzerala ako kvitnúca kvetina.

Už ste začali hľadať tú najväčšiu cibuľu?

Čo budeme potrebovať?

ostrý nôž, dostatočne hlbokú panvicu na ponorenie celej cibule, veľký tanier - nádobu na obaľovanie

Suroviny:

vajce, šálka mlieka, šálka múky, 1 a pol lyžičky soli, 1 a pol lyžičky kajenské korenie,

pol lyžičky čierne korenie, pol lyžičky cesnak v prášku, štvrť lyžičky bylinky podľa chuti,

veľká cibuĺa, repkový olej

kvitnuca-cibula1

Postup:

Vezmite si tú najväčšiu cibuľu a odrežte vrchnú a spodnú časť cibule, tak ako vidíte na obrázku. Ošúpte ju a umyte pod studenou vodou, osušte. Veľmi ostrým nožom rozreže cibuľu ako pizzu, ideálne je spraviť 16 až 32 takýchto rezov. Nerozreže ju úplne, 2 cm odspodu nechajte v celku.

Jemne ju otvorte a nechajte na dve hodiny v chladničke.

Múku zmiešame so soľou, paprikou, tymiánom. Cibuľu posypeme touto zmesou, tak aby sa dostala všade.

kvitnuca-cibula2

Potom ju ponorte do mlieka s vajcom tak aby bola celá ponorená, znova obalíme a môžme začať vyprážať.

Na panvicu nalejte dostatok oleja, tak aby sa cibuľa ponorila. Olej rozohrejte na vysokú teplotu a smažte ju 2 minúty, otočíme smažíme znova 2 minúty, pokiaľ sa neusmaží.

Keď je usmažená dáme ju odkvapkať na papier od oleja a umiestnime na tanier. V strede odstráňte časť cibule, aby sa tam dal vložiť dresing.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com