Polievka z karfiolu, hrášku a mäsového vývaru.
Dochutíme smotanou, strúhaným syrom a muškátovým orieškom a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Suroviny:
60 g karfiol
1 štipka mletý muškátový oriešok
1 lyžička petržlenová vňať
soľ
2 l mäsový vývar
200 ml smotana na varenie
200 g hrášok
30 g masť
40 g hladká múka
60 g syr eidam
Postup :
Karfiol umyte a rozoberte na ružičky. Vložte do vriaceho vývaru. Pridajte vylúpaný zelený hrášok a uvarte do polomäkka. Z masti a hladkej múky si pripravte svetlú zápražku. Zalejte ju studenou vodou a dobre premiešajte. Zápražku vlejte do polievky a varte asi 10 minút. Polovicu uvarenej zeleniny z polievky vyberte a odložte. Druhú polovicu rozmixujte ponorným mixérom priamo v hrnci. Potom polievku dochuťte smotanou, soľou, pridajte strúhaný syr. Nastrúhajte muškátový oriešok, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a odloženú zeleninu.
tags: karfiolova polievka s hraskom
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|