.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Šošovicové karbonátky

  • PDF
1224
Like!

sosovicove-karbonatky

Uvarená šošovica, údené mäso, cibuľa, cesnak a žĺtky tvoria základ karbonátok, ktoré sú obalené v bielkoch a v strúhanke a potom osmažíme.

Suroviny:

1 štipka soli

1 polievková lyžica škrobu

1 ks cibuľa

1 štipka čierne mleté korenie

​​100 g údené mäso

2 strúčiky cesnaku

2 ks vajcia

2 lyžice strúhanky

250 g šošovka

50 g slanina

Postup prípravy:

Šošovicu namočte na hodinu do vody. Potom ju uvarte domäkka, až sa takmer rozvarí, prebytočnú vodu zlejte. Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno, cesnak očistite a nakrájajte na plátky.

Údené mäso alebo salámu nakrájajte na prúžky. Na panvici rozškvarte slaninu a osmažte cibuľku. Pridajte cesnak a údené mäso, zložte z ohňa. Pridajte scedenú šošovicu, žĺtky, premiešajte a pridajte máčaný škrob, z ktorého ste zliali vodu.

Dôkladne všetko premiešajte, osoľte a okoreňte. Podľa potreby zmes zahustíme trochou strúhanky. Bielky rozšľahajte s trochou vody alebo mlieka.

Potom na doske posypanej strúhankou tvarujte placky, obaľte ich v bielkach a v strúhanke. Placky usmažte v rozpálenom tuku do zlatista. Podávejte so zemiakovou kašou alebo so zeleninovým šalátom.

ODPORÚČAME:

Kuracie pečienky na smotane s ryžou

Kurací špíz so šampiónmi

Krehký rebarborový koláč

Teľací Wiener schnitzel

Kakaová bábovka s višňami

tags: sosovicove karbonatky

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com