.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Slovenská kapustnica s bravčovým údeným a klobasou

  • PDF
1534
Like!

slovenska-kapustnica

Tradičná slovenská kapustnica

.

.

Suroviny:

250 g údeného bravčového pliecka

300 g kyslej kapusty

50 g sušené slivky

2 ks cibuľa

4 strúčiky cesnaku

4 guľôčky čierneho korenia a 4 ks nového korenia

2 bobkové listy

1 lyžička sladkej papriky osmahnutá na lyžici masla

1 papriková klobása, môže byť aj klasická

150 ml smotany rozmiešanej s lyžicou hladkej múky

soľ a čierne korenie na dochutenie

Postup:

Dobre umyté bravčové údené dajte na pol hodinku variť a potom sceďte, odstránite tak prebytočnú údenársku soľ. Potom mäso preložte do väčšieho hrnca, zalejte vlažnou vodou a priveďte znovu do varu. Po dvadsiatich minútach pridajte odstredenú a pokrájanú kapustu /šťavu si nechajte nakoniec na dochutenie polievky/.

Potom prihoďte cibuľu nakrájanú na kolieska, olúpaný cesnak, sušené slivky, nakrájanú klobásu, čierne a nové korenie, bobkové listy a varte na miernom ohni dve hodiny. Mäkké mäso vytiahnite z polievky a nechajte trochu vychladnúť.

Polievku medzitým zahustite smotanou s múkou, pridajte osmaženú papriku na masle a ešte krátko povarte. Vráťte nakrájané mäso do polievky a ak je treba dochuťte polievku šťavou z kapusty, soľou a čiernym korením. Podávajte s chlebom.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com