4271
Like!Vianočné perníky nesmú chýbať
Suroviny:
500 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 2 celé vajcia, 3 lyžice medu,
100 g masla, 1/2 prášku do pečiva, 1 lyžička mletej škorice
Postup:
Všetky uvedené suroviny si zmiešame v miske a vypracujeme cesto, ktoré rozváľkáme. Potom z neho pomocou formičiek vykrajujeme rôzne perníky. Ak chceme aby sa leskli, potrieme ich vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
Zdobenie perníkov cukrom: Na 1 bielok 100 g preosiateho práškového cukru, ale musí sa poriadne rozmiešať, aby v ňom neboli hrudky. Do mikroténového sáčku urobíme špendlíkom dierku dáme doňho zdobiacu hmotu a tou ozdobíme vychladnuté perníčky.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|