Nová rybacia polievočka
.
.
Suroviny:
250 g filety z lososa, 1 menšiu bielu cibuľu, pol červenej papriky,
60 g masla, 60 g hladkej múky, 600 ml zeleninového vývaru,
1 lyžicu plnotučnej horčice, 200 ml smotany na varenie,
2 lyžice paradajkového pyré, 2 stonky zeleru, lístky žeruchy na ozdobu,
soľ, mleté biele korenie, olej
Postup:
Očistenú cibuľu si nakrájame nadrobno, papriku pokrájame na malé kocky. Rozohrejeme maslo a cibuľku opražíme dosklovita. Pridáme pokrájanú papriku, krátko ju podusíme a posypeme múkou. Necháme speniť a zalejeme malým množstvom studeného vývaru. Dobre premiešame, aby v múke nezostali hrudky a zalejeme zvyšným vývarom.
Polievku privedieme do varu a na miernom ohni varíme 15 minút. Primiešame horčicu, smotanu, paradajkové pyré a polovicu lososa nakrájaného na kúsky. Povaríme ďalších 10 minút a odstavíme z ohňa.
Vo vriacej slanej vode krátko blanšírujeme stonkový zeler nakrájaný na malé kúsky. Vodu zlejeme a zeler odložíme na teplé miesto. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom a trochu prehrejeme.
Druhú polovicu lososa nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na oleji. Hotovú polievku naservírujeme na taniere, pridáme blanšírované zelerové stonky a plátky opečeného lososa. Nakoniec posypeme lístkami žeruchy.
ODPORÚČAME:
Grécka fazuľová polievka Fasolada
tags: polievka lososovy krem
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|