.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Polievka Lososový krém

  • PDF
1883
Like!

lososovy-krem

Nová rybacia polievočka

.

.

Suroviny:

250 g filety z lososa, 1 menšiu bielu cibuľu, pol červenej papriky,

60 g masla, 60 g hladkej múky, 600 ml zeleninového vývaru,

1 lyžicu plnotučnej horčice, 200 ml smotany na varenie,

2 lyžice paradajkového pyré, 2 stonky zeleru, lístky žeruchy na ozdobu,

soľ, mleté biele korenie, olej

Postup:

Očistenú cibuľu si nakrájame nadrobno, papriku pokrájame na malé kocky. Rozohrejeme maslo a cibuľku opražíme dosklovita. Pridáme pokrájanú papriku, krátko ju podusíme a posypeme múkou. Necháme speniť a zalejeme malým množstvom studeného vývaru. Dobre premiešame, aby v múke nezostali hrudky a zalejeme zvyšným vývarom.

Polievku privedieme do varu a na miernom ohni varíme 15 minút. Primiešame horčicu, smotanu, paradajkové pyré a polovicu lososa nakrájaného na kúsky. Povaríme ďalších 10 minút a odstavíme z ohňa.

Vo vriacej slanej vode krátko blanšírujeme stonkový zeler nakrájaný na malé kúsky. Vodu zlejeme a zeler odložíme na teplé miesto. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom a trochu prehrejeme.

Druhú polovicu lososa nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na oleji. Hotovú polievku naservírujeme na taniere, pridáme blanšírované zelerové stonky a plátky opečeného lososa. Nakoniec posypeme lístkami žeruchy.

ODPORÚČAME:

Grécka fazuľová polievka Fasolada

Zeleninová nátierka pre deti

Chutná zeleninová polievka

Krémová tekvicová polievka

Sýta zeleninová polievka

tags: polievka lososovy krem

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com