Aromatická exotika na zahriatie s arašidovým olejom, ktorý je pre prípravu jedál ázijskej kuchyne typický a dobre sa snúbi s výrazným korením.
.
.
Suroviny :
300 g kuracie prsné rezne
4 lyžice arašidový olej
1 ks červená cibuľa
400 ml kokosové mlieko
2 lyžice žltá kari pasta
1 lyžica tamarindová pasta
1 lyžica trstinový cukor
limetka na ozdobu
jazmínová ryža na podávanie
soľ
Postup:
1. V panvici ideálne vo woku, rozpáľte 2 lyžice oleja a sprudka na ňom orestujeme kuracie mäso nakrájané na kúsky.
2. Vyberte mäso z panvice a pomocou kuchynských utierok odsajte prebytočný tuk a nechajte odpočívať v teple.
3. Do panvice pridajte zvyšný olej a osmažte na ňom cibuľu nakrájanú na tenké plátky. Znížte teplotu, prilejte kokosové mlieko, pridajte karí a tamarindovú pastu, cukor, premiešajte a zvoľna 5 až 7 minút povarte. Prisypte kuracie mäso, premiešajte a spoločne varte na miernom plameni ďalších 10 minút.
4. Podávajte s plátkami limetky a dusenou ryžou.
ODPORÚČAME:
Kuracie pečienky na smotane s ryžou
Zapekané kuracie mäso s hubami
tags: kuracie kari s arasidovym olejom
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|