.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Zamrazujete huby bez povarenia? Vyrábate jedovatú konzervu!

  • PDF
6928
Like!

ako-uskladnit-hriby

Aj keď to tak nevyzerá, ešte si na maximálny hubový boom počkáme. Lenže hubári už teraz nosia z lesa, veľké množstvá húb.

.

.

Čo ale s takým množstvom hríbov robiť, ak ich nezjete na jedno posedenie?

Nazbierate huby, časť ide do praženice a zvyšok? Ten sa nakrája a zamrazí. Lenže to je zle! Hubári robia veľa chýb pri spracovávaní húb, jednou z nich je, že pred zmrazením ich tepelne neupravujú. A čo môže byť výsledkom? Jedovatá konzerva v mrazničke!

Ako pripraviť huby pred zmrazením?

Huby očistite, nakrájajte, potom tepelne spracujte, napríklad poduste a následne zamrazte. Čerstvé huby nezmrznú hneď, ako zatvoríte mrazničku a kvôli enzýmom, ktoré obsahujú, sa neprestávajú rozkladať pričom neustále uvoľňujú mykotoxíny, ktoré škodia organizmu.

Ako sušiť huby?

Hubári často zle aj sušia hríby. Dávajú nakrájané plátky na slniečko, ale tým sa ničia aromatické látky obsiahnuté v hubách. Sušiť sa majú v tieni na silikónových sitách, ktoré sa zavesia do prievanu. Po osušení, než hríby uschováte, ich dajte na dve minúty do vopred vyhriatej rúry na 150 ° C. Zničí sa tým infekcia a hmyzie vajíčka, ktoré sušené huby môžu obsahovať.

Ako naložiť hríby?

Ľudia robia chyby aj v nálevoch. Správny nálev na huby by mal byť sladkokyslý. Má obsahovať niekoľko druhov sladidiel a korenia a hríby sa pred naložením musia blanšírovať. A ako na to? Huby sparte vriacou vodou a päť minút ich povarte. Potom ich prelejte studenou vodou, dajte do pohára, pridajte cibuľu a zalejte nálevom.

ODPORÚČAME:

Hubový guláš s paprikou

Hríbovo pórovo mandľový piroh

Najznámejšie výroky a porekadlá o jedle

Negatívne účinky fastfoodu Takto ich znížite!

Káva je zdravá pre náš organizmus ?

tags: zamrazujete huby bez povarenia vyrabate jedovatu konzervu

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavé stránky:

zahradnecentrum

ovocieazelenina