.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Nebojte sa masti, nepriberiete po nej! A navyše je zdravšia ako margarín

  • PDF
3460
Like!

bravcova-mast

Kedy ste si naposledy namazali chlieb masťou? Pokojne to urobte, masť je liek našich babičiek a určite si nezaslúži, aby sme na ňu zanevreli!

.

.

Má totiž veľa dobrých vlastností! Prečo teda používať náhrady, ktoré nie sú zdravé?

Pre zdravie

Bravčová masť obsahuje nasýtené mastné kyseliny, nenasýtené mastné kyseliny a tiež kyselinu olejovú. Tá funguje ako pomocník pri odbúravaní vplyvu mastných kyselín, čím dochádza k zníženiu cholesterolu. Oproti maslu obsahuje len 1/3 cholesterolu, takže z hľadiska vzniku infarktu je na tom masť stokrát lepšie ako kravské maslo. Aj vedci potvrdili že masť je lepšia.

Nasýtené tuky, hoci sa o nich tak nepekne hovorí, sú veľmi dôležité pre zdravé kosti a okrem toho posilňujú imunitu! Má síce málo bielkovín, nulové množstvo sacharidov, ale nejaký ten vitamín má, hlavne E, ktorý patrí k elixíru mladosti. Ak sa nechystáte zjesť celú vaničku masti, potom si smelo môžete čas od času masť dopriať! Avšak radšej v rámci raňajok alebo obeda, masť nie je vhodné konzumovať pred fyzickou aktivitou alebo po nej predlžuje sa doba trávenia.

Od nepamäti sa využíva pri smažení, pretože je tepelne stabilná a mäso sa na ňom neprepaľuje. Okrem toho pri vyprážaní na masti nevznikajú karcinogénne látky, takže z hľadiska zdravia je masť bez diskusií lepšia, než rastlinné oleje! A chuťovo ďaleko prevyšuje margarín!

Až budete piecť koláč, použite masť namiesto rastlinného tuku, kôrka bude krajšia a chrumkavejšia!

bravcova-mast2

Pre krásu

Bravčová masť neobsahuje žiadne chemické látky, nie je parfumovaná, takže nedráždi ani citlivejšiu pokožku. Masť je mastná, takže je ideálna v prípade ekzémovitej a suchej pokožky. Zjemní ju, premastí a regeneruje.

Ste tehotná? Mažte si tehotenské bruško masťou, po striách nebude ani pamiatka!

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com