.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Lacné večere od pondelka do piatku, inšpirujte sa jedálnym lístkom pre celú rodinu

  • PDF
1472
Like!

lacne-vecere-pondelok-piatok

Najťažšie pre nás ženy je po odpracovanom dni, vymyslieť čo uvariť na večeru.

.

.

Preto vám prinášame pár tipov na recepty čo navariť na celý týždeň, deň po dni.

1. Pondelok - Hubové rizoto

Suroviny : 300 g ryža 150 g masla 50 ml olivového oleja 1 cibuľa 200 ml bieleho vína 4 lyžice parmezánu 600 ml zeleninového vývaru 60 g sušených húb 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup: Huby namočte vopred do studenej vody. Cibuľu nakrájajte a nasekajte najemno. V hrnci nechajte rozpustiť 100 g masla s olejom a opečte cibuľu. Pridajte ryžu, premiešajte a podlejte trochou vývaru. Pridajte huby, víno ​​a za stáleho miešania varte do doby, než sa tekutina odparí. Podlejte zvyškom vývaru a varte pod pokrievkou na miernom ohni 15 minút. Hotové rizoto zjemnite maslom. Vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a posypte parmezánom.

Ďalšie recepty: Vegetariánske rizoto so šalviou , Rizoto so šampiňónmi

2. Utorok - Cestoviny s brokolicou a šunkou

Suroviny : 3 hrnčeky cestovín 1 brokolica 5 plátkov šunky 1 hrnček smotany 1 vajce 1 hrnček nastrúhaného syra maslo soľ, korenie

Postup: Cestoviny uvarte podľa návodu. Brokolicu rozdeľte na ružičky uvarte domäkka a ihneď prepláchnite studenou vodou. Potom ju nasekajte na menšie kúsky. Šunku nakrájajte na kúsky a zmiešajte s cestovinami a brokolicou. Smotanu zmiešajte s vajcom, osoľte a okoreňte. Zapekaciu nádobu vymažte maslom a dajte do nej pripravenú zmes. Zalejte smotanou, posypeme syrom a pečte, kým povrch nezozlátne.

Ďalšie recepty: Cestoviny s olivami , Medové cestoviny s bazalkou

3. Streda - Farmárske zapečené zemiaky

Suroviny : 1 kg zemiakov uvarených v šupke 500 g mletého bravčového mäsa 1 cibuľu soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku mletá rasca 300 ml smotany 3 vajcia 3 paradajky olej 50 g udeného syra

Postup: Cibuľu olúpte a nasekajte najemno. Paradajky sparte, olúpte a nakrájajte na kúsky. Olúpané zemiaky nakrájajte na kolieska a syr nastrúhajte. Vo vysokej panvici na oleji opečte cibuľu. Pridajte mäso a dôkladne ho opečte. Osoľte, okoreňte a podľa chuti pridajte rascu a papriku. Vmiešajte paradajky, zemiaky a všetko opatrne premiešajte. Zmes preložte do zapekacej misy. Zalejte smotanou, posypeme syrom a pečte asi 30 minút v rúre predhriatej na 190 ° C.

Ďalšie recepty: Pečené zemiaky s dressingom , Pečené zemiaky s tvarohom a so slaninou

4. Štvrtok - Špagety s ančovičkami

Suroviny : 1 konzervu ančovičiek 1 balíček špagiet 1/3 hrnčeka olivového oleja 5 strúčikov cesnaku 5 lyžíc oregana soľ, korenie 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu 1/2 hrnčeka olív

Postup: Na oleji orestujte na plátky nakrájaný cesnak. Pridajte ančovičky, nechajte ich rozpustiť, posypte sušeným oreganom a vmiešajte olivy. Zmes premiešajte rovno s uvarenými špagetami. Podľa chuti okoreňte a pred podávaním posypte parmezánom. Môžete ozdobiť lístkom bazalky.

Ďalšie recepty: Špagety alla carbonara , Špagety s ančovičkami a chilli

5. Piatok - Cuketovo mrkvové placky

Suroviny : 350 g cukety 100 g mrkvy 150 g strúhaného syra 2 žemle 1 cibuľu 2 vajcia 3 strúčiky cesnaku soľ, korenie, majoránku 3 lyžice strúhanky trochu mlieka olej na vyprážanie

Postup: Cuketu nastrúhajte na hrubom strúhadle a jemne z nej vyžmýkajte tekutinu. Mrkvu tiež nastrúhajte. Žemle nakrájajte na kocky a dajte do misky s mliekom. Cibuľu nasekajte najemno a cesnak prelisujte. Vo veľkej mise zmiešajte cuketu, mrkvu, vyžmýkanú žemľu, syr, cibuľu, cesnak, vajcia, strúhanku. Zmes poriadne prepracujte a dochuťte soľou, čiernym mletým korením a majoránom. Vytvarujte placky a opečte ich na oleji. Servírujte so zemiakmi a kyslou smotanou.

Ďalšie recepty: Obložené zemiakové placky, plnka do placiek , Zemiakové placky s cuketou

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com